المقادير:
1\2 كيلو مكرونه اسباجيتى او شرائط
4 ثمرات طماطم وسط
قرن فلفل اخضر حامى
بصله وسط مفرومه
كسبره خضره مفرومه( عودان فقط )
فص ثوم مفروم
ملح وفلفل اسود وقليل من البهارات و (شطه عند الرغبه)
ليمونه
الطريقه:
تسلق المكرونه سلقا جيدا مع مراعاة تصفيتها جيدا
نحمر البصله المبشوره فى الزيت مع الفلفل الخضر الحامى بعد تقطيعه ومعهم الثوم والكسبره المفرومه ننتظر الى ان يصفر لون البصله
تضرب الطماطم فى الخلاط وبعد ذلك تصفى وتضيعيها على البصل
وتترك الى ان تتسبك واثناء التسبيك نضع عصير الليمونه والملح والفلفل وقليل من البهارات
بعد ذلك تضيفى المكرونه المسلوقه الى الصلصه وتخفيضى من درجة حرارة البوتجاز لمدة 5دقائق مع التقليب الخفيف
وبالهنا والشفا